Maia Creus Castellana

Doctora en Història de l’Art per la Facultat de Geografia e Historia, Universitat de Barcelona. Premi ACCA de la Critica d’Art 2018 RECERCA:  Fina Miralles. Paraules fèrtils 1972-2017, Fundació Ars i Museu d’Art de Sabadell.

Ha impartir docència en Història de l’art a la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, ESDi-Universitat Ramon Llull i Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia, Lletres i Ciències de Catalunya. Investigadora cultural, actualment centra la seva recerca en el moviment feminista i, especialment, en la creació de les dones en l’àmbit de les arts i de les lletres. Membre de l’Associació de Crítics d’Art de Catalunya. Des de 2004, dirigeix la línia d’investigació:  Cultures d’Arxiu. Noves narracions sobre Art Contemporani, Fundació Ars i Museu d’Art de Sabadell.

Com a comissària independent, ha realitzat diverses exposicions de reescriptura històrica: Esteve Valls Baqué, 2005 (Fundació Ars i Museu d’Art de Sabadell); Sala Tres en la ruta de l’art Conceptual a Catalunya, 2007 (Fundació Ars, Museu d’Art de Sabadell i Acadèmia de Belles Arts de Sabadell); Joan Salvat Papasseït poetaavantguardistacatal, 2010 (Centre d’Art Santa Mònica, Barcelona).

Exposicions de caràcter interdisciplinari: Transposicions. Disseny fora de camp, 2015 (Fundació 1859 Caixa Sabadell); Vestir i desvestir Cossos. Fenomenologies d’Aparició, 2016 (Centre d’Art La Panera, Lleida i Museu Can Marfany, Mataró).

Exposicions i publicacions de rescat i relectura feminista: Edició i exposició, Fina Miralles. Paraules fèrtils (1972-2017), 2018 (Fundació Ars i Museu d’Art de Sabadell). Denys Blacker. Mapes efímers. Complicitats i sincronies, 2018 (Bòlit, Centre d’Art Contemporani de Girona i Casa de la Paraula, Santa Coloma de Farnés)